ТОП 10 НЕЩА, които НЕ НИ УЧАТ в училище

  Показвания 289,247

The Clashers

преди месец

Вижте какво ми липсваше когато аз бях ученик и защо вярвам, че някои неща трябва да се променят в образователната система на България. Днес ще изложа моите ТОП 10 неща, които не ни учат в училище! Приятно гледане.
📖 ➡️ Абонамент за Е-Просвета с 30% отстъпка тук: bit.ly/3irJaGk
Разгледайте сайта на Е-Просвета и може да се възползвате от отстъпката за абонамент, която тече в момента. Там ще откриете електронни учебници по всички предмети - от детската градина до 12. клас, множество видео уроци заснети с учител и над 35 000 интерактивни тестове, упражнения, задачи, и много други. Направете една регистрация, тествайте го и ще видите предимството на тази платформа.
🛒 5% отстъпка от игри и аксесоари в Ozone.bg с промокод "Clash4" и 3% от техника с "Clash4PC" - ozn.bg/2mn0oIf​​​​​
📘 Поръчай НОВАТА ми книга "Топ мистериите на ВСЕЛЕНАТА" с отстъпка тук: bit.ly/3lqComy​​​​​
📙 Поръчай "Топ мистериите на СВЕТА" тук: bit.ly/2O6xJXR​​​​​​
📗 Поръчай "Топ мистериите на България" тук: ozn.bg/2OMkauI​​​
Този епизод е провокиран от моето следване в Холандия или както е по-модерно вече да се казва Нидерландия. Когато пристигнах там се озовах на едно място с хора, които току-що са завършили гимназия като мен, но са много по-напреднали във всички свери. Изведнъж в университета, аз трябваше да наваксвам просто, за да достигна нивото, на което бяха те. Учех, четох и приемах допълнителни предмети, за да мога да напредна и стигна тяхното ниво.
Тогава обаче това не ми направи особено впечатление. Седнах и започнах да уча и да се развивам. Днес обаче, години по-късно, започвам да осъзнавам, че проблемът не е изцяло в мен. Ако погледна назад, българското образование вече не е на нивото от преди десетилетия и много европейски държави започнаха да минават пред нас. Ние или тъпчем на едно място, или дори леко дърпаме назад в този непрестанно развиващ се свят.
Социални мрежи:
✦ Facebook: bit.ly/2hEack9
✦ Instagram: bit.ly/2wsoBCv
✦ Twitter: bit.ly/2wrfqCr
✦ E-mail: the.clashers@yahoo.com
Именно това е причината, днес да изложа във формата на топ 10 класация, моите виждания за нещата, които трябва да се учат в училище. Като започнем от най-простите неща като как да си намерим работа и стигнем до устройството на държавата и как тя работи. Технологиите в нашият свят се развиват с голяма скорост и ако училището не е в крак с тях се опасявам, че сегашните и бъдещи ученици ще продължат да изостават спрямо своите връсници в другите европейски държави.
Институции като например банките, които са в живота са всеки един човек трябва да бъдат по-обстойно засегнати и то не от страна на как те работят, а по-скоро как да работим заедно. Например какви са правата ни когато теглим кредит и не можем да погасяваме вноските, какво значи главница и променя ли се тя и още куп други неща.
Една от причините за трудностите ми в Холандия, колкото и тривиална да звучи, беше неспособността ми да готва добре. В началото докато се науча да готвя проста храна като спагети го карах на филии и конфитюр. Моите колеги в университета си готвеха някакви супер яки храни, а ние българите бяхме силно затруднени.
Друг важен аспект от образованието според мен трябва да е бизнес и предприемачество. Не знам защо, но мисля, че ще е добре да има часове, макар и редки, които да засягат правенето на бизнес и да насърчават развитието на хората. Как се пише CV, как да се държим по време на интервю и как да провевим евентуални работодатели също е важно.
Абонирайте се за канала и натиснете камбанката, ако искате да получавате нотификация когато качим видео!

Коментари
The Clashers
The Clashers преди месец
Здравейте приятели, в това видео споделям личното си мнение за нещата, които би трябвало да се учат в училище.📍Ще се радвам да споделите видеото и да оставите един палец нагоре в подкрепа. 👍🏻 Днес ще обърна особено внимание на коментарите, защото искам да разбера какво мислите! ❤️
The children of Mars
The children of Mars преди 29 дни
Съгласна съм с мнението ти
Даниил Николаев
Даниил Николаев преди месец
Дърворезбар
Радина Лишева
Радина Лишева преди месец
Май отдавна не си бил в училище, Клашърче, но няма нужда да ти личи. :Д Всичко в този клип е долна лъжа и инсинуация, но ти не подвеждаш учениците за пръв път!Поинтересувай се малко от учебните програми след завършването си- ще видиш, застъпват се в учебните програми всички тези теми, в часовете по етика и право, предприемачество, гражданско образование и , не на последно място, часа на класа.Това са теми, които се разглеждат в гимназиален етап- работи с факти, не с предположения и удобни полулъжи!Заблуждаваш аудиторията си, а нямаш това право- нито моралното, нито професионалното. Защо веднъж не си искрен с децата и не покажеш елементарната схема, по която ТИ, като виден предприемач, заблуждаваш с информацията, но печелиш от това?Дай да видим мъдростта от извора, така наедро и баба знае, пък управлението на фирми и предприятия, остави на учителите и бизнеЗ мениджърите, които вече практикуват и в училищата- образование и бизнес вървят заедно от 10 години насам, особено в професионалните гимназии. ;)
Star girl
Star girl преди месец
Слави, има един предмет ,,Технологии и предприемачество". От 8ми клас нагоре се изучава. Той ни учи на всякакви такива неща за пари,банки и т.н.
YANI NIKOLOV
YANI NIKOLOV преди месец
Наистина те само ни мъчат на мъчилището не казват съвети
Borislav Petrov
Borislav Petrov преди 2 дни
Много ми харесва класацията.Слави следя всяко твое видео с голям интерес!
Яшар Тефик
Яшар Тефик преди 12 дни
tazi klasaziya besteht mng yako blagodaryati slavi
Pro Memelord
Pro Memelord преди 17 дни
kolkoto po tup naoda tolkova po lesno se opravlqva za tova e tsks sus obychenieto
Ivayla Petrova
Ivayla Petrova преди 17 дни
Слави аз щивея в Белгия и съм 5 клас и учим всички за компютри те. Но даси призная не съм много добра в това🤣🤣
Ven Balkandzhieva
Ven Balkandzhieva преди 19 дни
Изключително важна и наболяла тема, която никой не коментира публично! Жалкото е, че децата са принудени да зубрят неща, които изобщо не възприемат, а ние след време като сме завършили училище, осъзнаваме колко сме невежи по жизненоважни теми! Евала за класацията, Слави! Дано това се види и чуе от много повече хора и можем само да се надяваме нещата някой ден да се променят..
Ralitsa Ivanova
Ralitsa Ivanova преди 20 дни
Изключително интересна и много точна класици. ❤️💜💙 Може би след критичното мислене бих добавила и един хаштак който би бил защо дори и в наши дни се налагат само едни същи теории в учебниците, които за времето когато са били създадени са били гениални, но в наши дни вече с множество изследвания тези неща биват оспорвани. Защо налагат мнения вместо да излагат всички факти и децата не избират сами в какво да вярват.
Dimitar Todorov
Dimitar Todorov преди 20 дни
kak se pravqt spageti
Dimitar Todorov
Dimitar Todorov преди 20 дни
ebaam sa e
faze pleyz gamez
faze pleyz gamez преди 20 дни
Слави реагира ли на новия сезон на fortnite
Aleksandra Koleva
Aleksandra Koleva преди 20 дни
Новото ми любимо видео! Все едно слушам себе си, а уча и в икономическа гимназия...И с това онлайн обучение още по-малко можеш да задаваш въпроси и да очакваш отговори... системата става все по зле (аз съм първия випуск по новата програма и единственото променено към по -добро е... Ами няма такова. Учиш сто неща наведнъж, нямаш време за асимилиране и осмисляне, и накрая учениците нищо не правили. Ами то да си роден научен хубаво , ама никой не е... ако учителите мислят като теб и създават по-приятна и интересна атмосфера ще е супер👼🏻 и да не се налага 100 пъти да ги питаш едно и също за да благоволят да отговарят
Radoslava Stoqnova
Radoslava Stoqnova преди 21 ден
Още едно голямо браво и от мен ! Страхотни идеи за промяна в обучението и нагласите за обща култура. Имаш един глас за министър на просветата от мен. :)
Petarcho Arsenov
Petarcho Arsenov преди 23 дни
Защо не си направиш канал за обучение,в който да преподаваш на по-малки деца да им помогнеш за напред?
wiz4e
wiz4e преди 23 дни
Напълно съм съгласен. Но вместо изброеното искат да вкарат религия в училище (facepalm).
Galina Yoveva
Galina Yoveva преди 23 дни
Аз имам и бизнес и маркетинг и въведение в предприемачество (такава паралелка съм)
Ani Pashova
Ani Pashova преди 24 дни
Напълно съм съгласна с теб.
K THX
K THX преди 25 дни
Аз имам предприемачество в училище и ми е задължителен предмет.
nedret redjepova
nedret redjepova преди 26 дни
Във ютуб канала на уча се има видеа които обясняват всичко свързано със пари банки финанси и какво ли още не помага но не е достатъчно Надяваме се някой ден ако не ние то поне децата ни да учат това в училище
Катерина Янакиева
Катерина Янакиева преди 26 дни
Проблемът е ,че всички тези неща ,които изброи се крият в книгите и в хората около нас...просто още не сме осъзнати до толкова ,че да ги потърсим . Това обобщава,че училището не ни учи на едно -любопитство към света ,изкуството,литература ,науки и към живота като цяло
Мария - Магдалена Дончева
Мария - Магдалена Дончева преди 27 дни
Чудесно видео! Напълно съм съгласна, че трябва да се учат такива неща в училище, а не просто да бъде бегло засегната тема в Час на клас, ако изобщо има такова нещо още. Да, отрано съм решила, че искам да съм преподавател по литература, но не така беше с всички от класа ми. Трябва да има часове, в които да се помогне на учениците да решат какво искат да учат и изобщо да работят и най-вече - как да го постигнат. С цялото ми уважение към преподавателите по различни предмети, но наистина някои неща са излишни и системата ни произвежда хора, които на 18 години не знаят как да се оправят в живота, което е много тъжно...
Виола Ташева
Виола Ташева преди 27 дни
⚠️Никога няма да научат децата на тези неща, защото доста хора нямат изгода от това всеки да е образован и да си знае правата. Глупавите хора най-лесно се контролират. ⚠️
mladen harkov
mladen harkov преди 28 дни
За здравословното хранене и спецификите при органичните вещества в храната ги учихме, но аз съм с профил биология и химия...
Деница Иванова
Деница Иванова преди 28 дни
може ли да си ми учител по всичко😂😂😂😂🙏🏻
Dream Girl
Dream Girl преди 28 дни
Всичко от това се изучава на определено ниво и не е редно да затормозяваш мозъка на малките с нещо което няма да разберат правилно.
sel el şen tv
sel el şen tv преди 28 дни
Тази класация беше супер наистина е най-якото видео което съм гледало. Благодарим за тази хубава класация!
Tonika Koirushka
Tonika Koirushka преди 28 дни
едно страхотно и истинско видео, браво Слави!
Vercheto MG
Vercheto MG преди 29 дни
Учила съм предприемачество в 8 клас и в дипломата ми писаха 5-ца по този предмет 😅
Vercheto MG
Vercheto MG преди 29 дни
Това как работи държавата е момента го уча по предмет гражданско образование
Vercheto MG
Vercheto MG преди 29 дни
По моя учебен предмет ЗБУТ съм учила точно как да си намеря работа и работа с документите за попълване и как да си направя СВ. Заместник директорката ни учеше на това. ❤️❤️❤️
Radi
Radi преди 29 дни
В 5 клас преподават информационни технологии, технологии и предпиемачество. В технологии и предприемачество учим за готвенето и здравословния живот. В информационни технологии учим за компютрите!
SIDIKA Sevinç
SIDIKA Sevinç преди 29 дни
Ako edin e dostoen za prezident tova sı ti mladejo! Kazvam go nay iskreno ot sırtse! Nepremenno trabva da kandidatsvaş po vreme na izborite! Absulutno ne se podigravam! Izvinavam se za loshoto izrazeniye no ne sım mnogo dobre sız bilgarskiya! Çao
Чефи
Чефи преди 29 дни
Министрите на образованието трябва да видят този клип.Много интересна класация.🔝
JennieEditsM
JennieEditsM преди месец
Pov: *Дислайковете са от правителството*
Seyhan Necmettin
Seyhan Necmettin преди месец
За критичното мислене: Питал съм много въпроси и съм расъждавал на глас пред г/жа или пред г/н но уви отговорът беше винаги ,, много въпроси питаш”...
Георги Грозев
Георги Грозев преди месец
Слави има си причина повечето от нещата в класацията да не се учат в училище. И между другото някой неща се учат в училище като как се работи с компютър и какви са основните му части, как да готвим също, по трудово обучение има базов курс по готварство, то не е много изчерпателно, но поне те учат как да си напривш омлет без да се самозапалиш. За човешките взаимоотношения е малко по сложно в 9ти, 10ти и 11 клас се учат етика и право, психология и логика и философия, в тях е частично засегнато Критичното мислене, Взаимоотношенията между хората, как се преговаря и някой други техники полезни в живота. В последните промени по образувателната програма по биология се изучават вредите от храната, алкохола, тютюна и наркотиците. Що се отнася до нещата които не са включени за повечето си има обяснима причина. Например "Как да създадеш бизнес" не е нещо просто и поради това се изучава на университетско ниво, не всеки в училище иска да става бизнесмен или да се занимава със собствен бизнес. Аз съм учил в общо образователна паралелка и в моя клас имаше певци, танцьори, музиканти, спортисти на тях такъв предмет щеше да им бъде безполезен и до колкото ги познавам противен за учене. Затова когато завършихме аз отидох в икономичекси Университет, а те в ПФК Берое и НАТФИС. Относно "Как се работи с НАП, НОЙ и т.н." това няма как да го учат в училище поради това че на каквото и да ги научат докато завършат то ще бъде остаряло като информация, наредбите с които работят тези държавни институции се променят всяка година, и всяко следващо правителство измисля нов начин на работа, ти спомена данъците и осигуровките, те не бяха променяни дълго време и от тази гледна точка може би не е лошо да се учи за тях в училище дори и в общо образователни паралелки, но и тази материя е променлива. Нещата които съм учил по тази материя в университета преди 11 години вече не са същите, представи си как ще е ако си го учил в училище преди 15 години, информацията ще е тотално остаряла. Ако се замислиш когато ние с теб сме били в училище ни учиха че в Слънчевата Система има 9 планети, сега в учебниците пише 8, другото било транснептунови обекти. Явно "Звездата на Смърта" е гръмнала една планета и останали 8. Остана да засегна грижата за здравето. Тук е малко по сложно първо защото това стана модерно последните години, второ защото някой хора превъртяха с веганството и поради това много хора осмиват цялостната идея за грижата за здравето. За мен то има 2 страни, спортуване и хранене. От моята гледна точка спортуването го имаш в училище по "Физическо" остава култура на храненето, само че ако попитах някой по заинтересован той ще ти посочи още много други неща които трябва да присъстват в такъв предмет за изучаване. Тук е и тънкия момент че не всеки се интересува от такива неща, като мен например. Но съм склонен да се съглася че това трябва да е засегнато в учебната програма. В училище се дава основата, а с тези знания можеш да се научиш на останалото стига да искаш.
Rady D.
Rady D. преди месец
Дадох 20 лева за едни слушалки и накрая едната слушалка не работи и на същия ден ги счупих.
Nadia Spahieva
Nadia Spahieva преди месец
Аз не възприемам хора, които нямат собствено мнение по определен въпрос
Nadia Spahieva
Nadia Spahieva преди месец
Няма да се учудя, ако това е направено умишлено
Nadia Spahieva
Nadia Spahieva преди месец
В много области има пропуски както вие сте забелязал
EguHCTBEHuqT
EguHCTBEHuqT преди месец
Колко генерации са учени да нямат критично мислене, а да смятат че щом нещо им се предоставя по определен начин, значи е абсолютната истина ?!? Защо мислите, че религиите не търпят алтернативни мисления и затова са създали "светата инквизиция" ?!? Разликата между училището и живота е, че в училище ти дават урок и после те изпитват ,а в живота те изпитват и после си взимаш урок, точно затова децата трудно могат да се отделят от родителските напътствия и помощ дори когато пораснат !!! Вече трудно можеш да разграничиш добро от лошо, полезно от вредно, защото всеки е учен да защитава определен стереотип и множенето на парите са в основата на целия живот, но дали времето в търсене на повече пари не ни отнема неща, които парите никога не могат да дадат - като например изпуснатите години на майчина обич в детството, парите никога не могат да предоставят всеобща радост, защото някои все ще искат повече и повече, и с нездрав блясък в очите виждат само задоволство когато наоколо другите страдат от липсата им, като те се открояват на този фон !!! Божи РАБ, корпоративен РОБ, законодателен ТЪРТЕЙ - до ден днешен това са най-мечнатите сред нас завършени макетни форми, изграждащи една личност с благосъстояние и обществено положение, животинско изпъкване, без осъзнаване на ползотворността от създаденото, а водещи се по вятъра на промяната, който носи фалшиви реклами и не оставя нищо след себе си !!! КАКВА ДЕГРАДАЦИЯ !!!
Kristiyan Kiryakov
Kristiyan Kiryakov преди месец
Половината от тези неща се изучават в икономическите гимназии
Gergana Atanasova
Gergana Atanasova преди месец
Всичко това се учи в училище, но за съжаление за разлика от теб учениците все още изобщо не смятат тези неща за важни. Казвам го от личен професионален опит. Надявам се такива мнения като твоето да предизвикат интереса по тези теми.
Aleksandra Koleva
Aleksandra Koleva преди 20 дни
Не във всяко училище се учат и не във всяко училище учителите могат да преподават колкото и добри да се водят или дори ако го и практикуват. Ако на учениците им е интересно ще го запомнят поне част, поне минимума😀
Виолин Пламенов
Виолин Пламенов преди месец
ще е хубаво да започнеш нова поредица нещата които трябва да знаем но не учат в училище пример какво е демокрация,как да създадем бизнес и тем подобни
Nikola Galev
Nikola Galev преди месец
Супер яко и готино клипче!
Spoko Samo
Spoko Samo преди месец
Kakva ludost samo 😂😂😂
Spoko Samo
Spoko Samo преди месец
6:11 si napisal biznez :3
Nikola Galev
Nikola Galev преди месец
groznik
Gabriela Nestorova
Gabriela Nestorova преди месец
Знам за НАП защото майка ми ,баба ми и леля ми работят там баба вече не
Gabriela Nestorova
Gabriela Nestorova преди месец
Имам въпрос защо никой не говори за Учи се след като те измислиха този начин на учене и Просвета откраднаха идеята а и в Уча се има за всичики учебници уроци
Fire Heart
Fire Heart преди месец
Аз никога не съжалявам за решенията си и последствията от тях, защото щом е станало, каквото е станало значи си има причина. Ако не са родителите ми аз не мога да се справя с тези неща, за които се разказа във видеото. Успех
Sashka Urumova
Sashka Urumova преди месец
Славчо, много си умен и напълно прав.
Трифон Димитров
Трифон Димитров преди месец
Напълно си прав Слави. Това е жалката истина.
Трифон Димитров
Трифон Димитров преди месец
Слави. Това е целта за тези който контролират света. Те нямат сметка да сме умни,, богати,бизнесмени,здрави, да знаем за банките и на моралснот.Целта е да сме роби и да работим за тях до края на живота ни.
iliq rizov
iliq rizov преди месец
само да кажа че в моето училище от 11-ти клас започнаха да ни учат как да си намерим работа, как се прави СВ за работа , как да се държим на интервю дори идваха от някакви комисии да ни правят интервюта и обучения :)
Nikola Zlatev
Nikola Zlatev преди месец
6:11 Слави не искам да бъда груб, но си направил правописна грешка бизнес не се пише с две "З-та" (Бизнез). Както е във видеото ти. Не мисля, че това е голяма грешка от твоя страна, но внимавай. M O N K E
Божидар Славов
Божидар Славов преди месец
Изглежда г-н Панайотов не са го учили на правопис по Български език и литература.
Николай Ботов
Николай Ботов преди месец
в училище те учат да бъдеш зубар
Valeria G
Valeria G преди месец
Това с критичното мислене е много вярно. Завършила съм бакалавър в България и магистър в Англия и разликата в двете образования е огромна. В английските университети трябва да мислиш и пишеш критично, да сравняваш теории, да създаваш аргументи. В България е точно обратното - там ми казваха, че това което ми се предава на лекцията, трябва да се напише и на изпита. Без преразказване, без мои думи и аргументи.
11e_25_Xристиян Tашев
11e_25_Xристиян Tашев преди месец
4:50 ем аз пестя за да отида на почивка във Виена сам
Afroditi Georg
Afroditi Georg преди месец
Здравей Слави адмирации за темата! Правиш видеа с различна тематика всички са изключителни всеки може да научи от тях неща за който дори нее чувал... Хубаво е да се "поразчовърка" темата за училище-Децата са нашето Бъдеще и предполагам на никой не му е все едно какво ни чака! И така по темата: това е идеята - новото поколение да са "овцете" който някой "селски тарикати" искат да управляват! Ето затова тези неща Не Се учат-те са неудобни!В училище вече не учат на нищо( учениците ходят за присътвеност за да са с приятели ...чатят по телефоните преписват на изпити а учителите ходят на работа и същите се правят че не виждат, че учениците преписват за да има преминаване в горен клас...на практика излизат дори неграмотни- буквално! Да не засягаме темата за ....учебниците-какво пише в Новите учебници!Обширна тема и болезнена....образованието.....деградира....и най- лошото,че това е умишлено!
Чичо Куре
Чичо Куре преди месец
Цялата ни образователна система е морално остаряла и неадекватна...
Мартин Димитров
Мартин Димитров преди месец
PS4
manol spasov
manol spasov преди месец
Слави... с цялото ми уважение, но ако хората заради които има BGpost, смартфони и Интернет мислеха по същия начин за синус,косинус и логаритмичните уравнение (като цяло за частта от математиката в училище която трудно се разбира от всеки) нямаше изобщо да ги има тези неща. А те, абсолютно логично, че не се произвеждат тук след като толкова хора мислят така за точните науки...
Rostislav R.
Rostislav R. преди месец
5:50 всеки човек може да си прочете правата. Има ги в интернет и в книгата на всеобща кауза за правата на човека. А пък това, че никой не е седнал да го направи не мисля че си прав.
Schwarzenegger
Schwarzenegger преди месец
Слави, ти може да си чакал с нетърпение да станеш на 18 и да вземеш книжка, но за такива като мен, един задължителен предмет по шофиране в 12-ти клас щеше да е може би най-полезното, на което не ни учат.
Neza hazta
Neza hazta преди месец
Еее като почнеш да рекламираш те просотии в началото на клипа ....5 мин минават винаги го превъртам
Elena Teoharova
Elena Teoharova преди месец
Всичко се учи при нас в Търговска
darina bozova
darina bozova преди месец
Аз мисля ,че е добра идея в училище да ни подготвят за живота! Като вече 30 годишен човек още има неща ,с които не съм се сблъскала и са ми тъмна Индия.
Sasheto G
Sasheto G преди месец
Напротив, има училища и в България, в които се учиш да готвиш и лично в моето те учат на бизнес работа с компютър, но иначе като цяло да, всичко в вярно
Боян Боянов
Боян Боянов преди месец
В училище ни карат да зубрим а не да мислим...
Шакир Шакиров
Шакир Шакиров преди месец
Всички тези неща се учат в днешните български училища. Слави, не си прав. Погледни в учебниците по Технология и предприемачество и Биология днес.
Elena Todorova
Elena Todorova преди месец
Много интересно
FareGem 11
FareGem 11 преди месец
Е министър на образованието си!Аре напред към 1 милион абоната
Моника Недева
Моника Недева преди месец
Нашата госпожа по технологии и Предприемачество ни разказва истории за живота
Моника Недева
Моника Недева преди месец
Абе Слави я стани гинерал 🤣👌. Много си си прав за това образование.
Моника Недева
Моника Недева преди месец
Иес радвам се че си на моето мнение и аз така мисля а и в математиката не ни трябва друго освен + и - или : и .
BTP _CLANofficial
BTP _CLANofficial преди месец
Слави, МОЛЯ ПРОБВАЙ ЗА МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО!!!!!!!!!!!!!!
Елина Христова
Елина Христова преди месец
Мен в училище ме учиха как да пиша CV, мотивационно писмо и как да се държа на интервю
Martin Stoyanov
Martin Stoyanov преди месец
За самоподготовката и храненето е най важна темата..
Людмил Янков
Людмил Янков преди месец
Бизнес се пише със С
Виктор Иванов
Виктор Иванов преди месец
Ние и без това не слушаме в час хахах аз по цял час си говоря с приятелката ми (седим на един чин по всичко) или си говорим или се целуваме. Каквото ми е нужно го уча в нета.
Петър Матеев
Петър Матеев преди месец
Точки 3,4,5,8 сме ги учили в училище едно време,като само 8-ма точка беше нова сфера.За 3-та точка ни учеха на компютърно програмиране, че тогава нямаше мейли и т.н.
Hussein Amouri
Hussein Amouri преди месец
Смятам, че трябваше да има една отделна глава в която да беше включил Правата на Човека, Конституции и закони. Страхотно видео.
Бобо Стоилов
Бобо Стоилов преди месец
В спортното има в 12 клас предмет наречен "предприемачество" но за нищо не става
Su Zi
Su Zi преди месец
Не ни учат на тези неща, защото робите не бива да са образовани. Те трябва да бачкат. Да чистят, да слугуват, да преподават, да работят в заводите, в заведенията и туризма.. да бъдат полицаи, пожарникари, продавачки, лекари дори. Всички сме роби.. ако бяхме всички предприемачи, кой щеше да ни чисти, да ни сервира, да ни продава в магазина, да ни обслужи в банката, да ни лекува, да ни подстриже, кой щеше да воюва, да ни пази?
Animation Fan
Animation Fan преди месец
Какво правят хората завършили езикова гимназия ли ? Първо в повечето езикови получават в 10 и 12 клас DSD 1и 2 за знания на езика например това е за немският език,след изпити. Повечето кандидатстват чрез тези дипломи в Университети в Чужбина,където се специализират!
Dimitar Dimitrov
Dimitar Dimitrov преди месец
Г-н Клашър. Успех с достигането на заветният милион. :) Но мисля, че в голяма част от училищата се учат тези неща, за които говориш.
Georgia Addams
Georgia Addams преди месец
Хахахаха, как сложи БМВ и Мерцедес за фон казвайки, че трябва да сравним 2 неща, за да може накрая да изберем правиллното, и фона се смени с ауди.... НЕЕЕЕ хахахаха
marinela teneva
marinela teneva преди месец
Рядко коментирам, но това видео е Топ. Нерядко съм се чудила същите неща, които очевидно ни трябват в живота! Адмирации.
teodora petkova
teodora petkova преди месец
Най-просто казано, главницата е получената от кредитора сума. Ако сте изтеглили бърз кредит от 1000 лв., тези 1000 лв. са главницата, върху която ви предстои да плащате лихви.😀
d0т!
d0т! преди месец
В училище не се учи....в училище се зубри.
LUCKY EIGHT
LUCKY EIGHT преди месец
Слави все едно не знаеш че реално в училище и университета те учат как да работиш за някой а не да работиш за себе си..
Georgi Stoqnov
Georgi Stoqnov преди месец
Ще си позволя да те поправя. В днешните образователни програми 1-4 клас са включени всички тези неща за който твърдиш, че не се учат в училище, а те са подробно засегнати.
Haker Kari
Haker Kari преди месец
Абе тихо. Бее
JM TM
JM TM преди месец
Много харесвам това видео! Това което трябва да се направи е да се пусне видеото на хората които вземат решения за Българското образование, за да може най-накрая всичко това да влезе на дневен ред. Ще ми бъде интересно какво биха казали, и дали според тях всичките тези неща са добра идея, или пък не, и защо. Още преди да завърша много се дразнех на това че няма подготовка за нищо свързано с общата ни култура на граждани или дори на хора, които след известно време ще трябва да се сблъскат с реалността, която така или иначе ние сме си създали. Докато гледах видеото успях да се почуствам комфортно представяйки си как примерни часове свързани с някои от темите във видеото биха протекли, ако разполагахме с такава възможност, и на мен идеята ми допада много и това трябва да навлезе в образователната ни система. Не ме интересува дали някой мисли, че преди такива неща не е имало, или че е излишно да се улеснява живота на подрастващите с тези общи приказки, защото преди не е било така, и е по добре всичко да бъде както е било преди...точно обратното, време е за позитивна промяна, с която всеки ще си подсигури някаква обща култура преди да излезе навън, без да се налага едва ли не насила тази обща култура - защото когато тя е ежедневие, тя се превръща в част от нашият живот, и независимо дали си внимавал достатъчно в клас повторението е майка на знанието. По-добра среда за всичко което е споменато във видеото, от училището, където прекарваме почти по цял ден докато завършим няма. Именно в училищата трябва да се започне такава подготовка. Смятам че след достатъчно повторение в училище всеки от нас ще може да усвои нови неща без да се е наложило да ги наизустява, и да излезе с по гордо вдигната глава, защото ще се чувства сигурен в собствените си ръце, вместо те първа след излизането от училище в движение да трябва да заучава всичко. Целта не е да се превърнем в машини знаещи всичко преди да завършим, а да сме по един и друг начин наясно с основните неща с които ще се наложи да боравим за бъдеще, неща с които по-една или друга причина се налага да се сблъскаме като част от едно общество.
xxxtentacion GG
xxxtentacion GG преди месец
Аз съм в паралелка *бизнес и администрация* (уча предприемачество)🙌
Gabriela Sirakova
Gabriela Sirakova преди месец
Бихме желали влог с отговорите на тези въпроси, като например какво е НАП, НОЙ и т.н. и как функционират...
Thom Roberts
Thom Roberts преди месец
В Германия задължително ни учат как да си намерим работа, и как да говорим по време на интурвю.. Даже ни записват за професии.
Ekaterina Nikolova
Ekaterina Nikolova преди месец
Някви глупави анти стрес играчки
TanyaNeycheva
TanyaNeycheva преди месец
Вече има предприемачество от 8ми клас и аз сега го уча
xXInikusan09Xx
xXInikusan09Xx преди месец
Всичко е направено с цел! Прекалено много ще се объркат сметките на хората с власт, ако от училищата излизат подготвени и нахъсани млади хора които желаят да променят света!
Monster4o
Monster4o преди месец
Слави министър на образованието. Но разликата Слави между училияе и животът, е че училището ти дава урок,а животът ти дава изпитание!
Владимир Йорданов
Владимир Йорданов преди месец
Слави , този клип е супер и аз като един млад човек скоро завършил училище ми е доста голям проблем ходенето по държавните институции и банки. Определено този клип може да го пратиш на следващото правителство. И да се надяваме да му обърнат внимание. Макар, че се съмнявам ГЕРБ и БСП да обърнат внимание на такова нещо , все пак глупавия народ се управлява по-лесно!
Tuğçe Kandemir - Ah Ellerim Kırılaydı
3:13
Tuğçe Kandemir
Показвания 40 млн.
ВИДОВЕ ХОРА В ЛОКДАУН
12:22
inStanT
Показвания 114 хил.
Mysteries of Bulgaria - The Movie
2:06:35
The Clashers
Показвания 1,6 млн.
Tuğçe Kandemir - Ah Ellerim Kırılaydı
3:13
Tuğçe Kandemir
Показвания 40 млн.
ВИДОВЕ ХОРА В ЛОКДАУН
12:22
inStanT
Показвания 114 хил.
Arıza 30.Bölüm (Final)
2:0:00
Arıza
Показвания 780 хил.
КАКВА Е ТАЗИ САЛАТА? - Светът на Ванката
8:23
Светът на Ванката
Показвания 315 хил.
ЩЕ СЕ ЖЕНИМ 🤵🏼👰🏻
9:07
ARTi TV
Показвания 48 хил.
İNSTAGRAM FİLTRELERİ HAYATIMI YÖNETİYOR DİLA KENT
9:24
Dila Kent
Показвания 2,4 млн.
Teşkilat 6. Bölüm
2:8:40
Teşkilat Dizisi
Показвания 1,4 млн.